Turska firma pokrenula probnu proizvodnju u Leskovcu

Bez autora
Jul 25 2011

Turska kompanija za proizvodnju odeće od džinsa Džinsi Istanbul (Jeanci Istanbul) pokrenula je danas u Leskovcu probnu proizvodnju sa 20 radnika, a vlasnik te kompanije Taner Bujkačin najavljuje do kraja godine prijem još 130 radnika. Plan je da do kraja ove godine ukupno zaposlimo 150 radnika, a ukoliko analize tržišta i poslovnog okruženja budu pozitivne, u sledećoj godini će ukupan broj zaposlenih biti 500. Konfekcionari, uglavnom žene srednjih godina sa predhodnim radnim iskustvom na tim poslovima, su potpisale ugovore o radu sa Bujkačijem, ali nisu htele da razgovaraju o uslovima iz ugovora. Probna proizvodnja odvija se u jednom od preuređenih i adaptiranih pogona propale tekstilne fabrike "Leteks", na mašinama dopremljenim iz Turske. Bujkačin je nagovestio mogućnost gradnje nove fabrike u Leskovcu. Njihova želja je da grade sopstvenu halu, a da li će to i učiniti, zavisi od procena uslova poslovanja.

Turska firma pokrenula probnu proizvodnju u LeskovcuTurska kompanija za proizvodnju odeće od džinsa Džinsi Istanbul (Jeanci Istanbul) pokrenula je danas u Leskovcu probnu proizvodnju sa 20 radnika, a vlasnik te kompanije Taner Bujkačin najavljuje do kraja godine prijem još 130 radnika.

"Plan je da do kraja ove godine ukupno zaposlimo 150 radnika, a ukoliko analize tržišta i poslovnog okruženja budu pozitivne, u sledećoj godini će ukupan broj zaposlenih biti 500", kazao je Bujkačin.

Konfekcionari, uglavnom žene srednjih godina sa predhodnim radnim iskustvom na tim poslovima, su potpisale ugovore o radu sa Bujkačijem, ali nisu htele da razgovaraju o uslovima iz ugovora.

Probna proizvodnja odvija se u jednom od preuređenih i adaptiranih pogona propale tekstilne fabrike "Leteks", na mašinama dopremljenim iz Turske.

Bujkačin je nagovestio mogućnost gradnje nove fabrike u Leskovcu.

"Naša želja je da gradimo sopstvenu halu, a da li ćemo to i učiniti, zavisi od procena uslova poslovanja", kazao je turski investitor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik